Antikraak wonen Antwerpen

Jij vindt het lastig om voet tussen de deur te krijgen in de Antwerpse woningmarkt. De beste woningen vliegen iedere keer aan je neus voorbij of je kunt de huur of hypotheek niet opbrengen. Je verdiept je in andere manieren zodat je alsnog op eigen benen kunt staan. Daardoor stuit je op de term antikraak wonen in Antwerpen. Wat antikraak inhoudt en hoe jij er als bewoner van profiteert, lees je op deze pagina.

Bekijk ons aanbod in Antwerpen

Wat betekent antikraak wonen?

Leegstaand vastgoed is een risico. Voor de pandeigenaar, maar ook voor de leefbaarheid van de wijk. Want panden die niet actief worden bewoond of gebruikt, werken als een magneet voor krakers. Dit zijn mensen die zonder toestemming een leegstaand gebouw of terrein in gebruik nemen als woning of werkruimte. In België is dit illegaal, maar het is vaak lastig om de krakers uit het gebouw te zetten.

Om te voorkomen dat panden worden bezet door deze ongewenste bewoners, is antikraak wonen in het leven geroepen. Een tegengeluid op de kraker. Hierbij kunnen bewoners of ondernemers tegen een lage vergoeding het pand tijdelijk gebruiken. Dit houdt krakers weg, de pandeigenaar ontvangt alsnog inkomen, bewoners kunnen tegen een kleine prijs hier wonen of werken en de leefbaarheid in de wijk blijft gehandhaafd.

Antikraak wonen Antwerpen

Wil jij graag in Antwerpen wonen, maar laat je huidige salaris het niet volledig toe om op eigen benen te staan? De huurprijzen in Antwerpen zijn in de laatste jaren gestegen en als starter is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Antikraak wonen in Antwerpen is dan misschien wel de oplossing.

Er zijn verschillende woonvormen in België die deze constructie toestaan. In Nederland wordt dit antikraak wonen genoemd, in België spreken we van tijdelijk gebruik.Jij betaalt slechts een kleine vergoeding om in Antwerpen te wonen in ruil voor een stukje flexibiliteit. Vooraf kunnen we namelijk niet de contractduur garanderen en is de opzegtermijn 3 weken. Het is dus belangrijk dat je een woning hebt om op terug te vallen als het contract wordt opgezegd.

Ons (antikraak) aanbod in Antwerpen

Woon je graag op maximaal 15 minuten van het centrum van Antwerpen en wil je ook de rust kunnen opzoeken? In Deurne, Hoboken, Ekeren en ’t Eilandje hebben we verschillende tijdelijke woonruimtes beschikbaar. Van 1-kamerappartementen tot volledige woonhuizen.

Aanbod

Bekijk het volledige aanbod in Antwerpen

Wonen in Antwerpen via Interim Vastgoedbeheer?

Wil jij antikraak wonen in Antwerpen en ben jij wel in voor een beetje avontuur? Vind je volgende woning via Interim Vastgoedbeheer. In tegenstelling tot commerciële huur betaal je voor deze woonvorm een fractie van de normale huurprijs. Schrijf je in via onze website en wie weet woon jij binnenkort wel in Antwerpen.

Dit is wat we bieden:

 • 24/7 bereikbaarheid
 • Volledige flexibiliteit
 • Afspraak is afspraak
 • Veel ruimte voor weinig geld
 • Heldere en transparante tarieven
 • Lage maandlasten in vergelijking met reguliere prijzen
 • Een vast aanspreekpunt voor al jouw vragen en wensen
Schrijf je in

Inschrijven

Ben jij op zoek naar een goedkope, tijdelijke woning? Dan ben jij degene die wij zoeken. Schrijf je in via ons inschrijfformulier. Geef aan wat jouw wensen zijn, dan zoeken wij een oplossing die bij jou past.

Inschrijven

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht